Telefon

+90 538 461 00 50

E-posta

iletisim@kupahacamat.com

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma: 9:00 - 18:00

Sülük tedavisi için kullanılan sülükler özel üretim çiftliklerinde üretilir ve uygun koşullarda saklanır. Kullanılacak sülükler uygulamayı yapacak hekim tarafından belirlenen ölçülerde ve sayıda hazırlanır. Sülük tedavisi yapılacak kişinin şikayeti öğrenilir ve beklentileri değerlendirilir. Öncelikle uygulama yapacak kişinin hekim tarafından muayenesi yapılır. Böylelikle hastalık durumu, kullandığı ilaçlar, kan değerleri gibi hususlar değerlendirilerek tedaviye uygunluğu belirlenir. Olgunun beklentileri ve şikayetlerinin giderilmesi için belirlenen noktalara uygun boyutlarda ki sülük tutturulur. Sülüğün tedavi edici enzimlerinin ilgili bölgeden vücuda uygulanması sağlanır. Terapi sonrası yeterince beslenen ve enzim veren sülükler bir daha kullanılmamak üzere imha edilmelidir. Bu sülükler tek kullanımlıktır. Sağılıp tekrar uygulanma gibi bir durum asla söz konusu değildir. Uygulama sonrasında sülüğün uygulandığı nokta uygun temizlik sağlanarak steril koşullarda 24 saat sürece kapatılmalıdır.

Sülük tedavisi yapılacak bölge seçiminde genelde hastalığa göre akupunktur noktaları tercih edilmelidir. Ayrıca hastalığa neden olan asıl sorunun tespit edilerek, bu bölgelere de uygulama yapılması gerekir.

Uygulama esnasında, steril eldiven kullanılması ve kan teması olması durumunda eldiven değişimine dikkat edilmesi önemlidir. Sülüğün ısırdığı yere bir parça pamuk koyularak birkaç dakika kan akması beklenmeli, sonrasında sıkıca tampon yapılarak kan akışı durdurulmalıdır.

Kapatılan tamponların 8 saatten önce açılmaması, açmadan önce tampon üzerinden buz uygulaması yaptıktan sonra açılması kanama riskini azaltır. Sülük tedavisi sonrası açılan tamponlar kanama devam eden bir bölge var ise sadece kanama olan yer tekrar tamponla kapatılmalıdır.

Tedaviyi kimler yapmalıdır?

Sülük terapisi ve tüm doğal tedavi metotları, insan vücuduna müdahil bir tedavi yöntemi olduğundan, doktor ya da tıbbi eğitimi olan sağlık personelleri tarafından yine doktor kontrolünde yapılmasına dikkat edilmelidir. Maalesef günümüzde yetkisiz kişiler tarafından bilinçsizce yapılan sülük tedavisi uygulamalarında yaşanan komplikasyonlara sıklıkla rastlamaktayız. Tedavi yaptıracak kişilerin uygulama merkezinde mutlaka tecrübe sahibi ehil hekim bulunmasına dikkat etmeleri gerekir.

Sülük tedavisi kaç seans uygulanmalı?

Sülük tedavisinde seans sayısı, hastanın yaşı, kilosu, kronik rahatsızlığı gibi birçok faktöre bağlıdır. Bunun dışında bazı hastalarda 3-5 seansta anlamlı düzelmeler görülür ancak genelde 10 seans uygulanır.

Önerilen makaleler

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button