Telefon

+90 538 461 00 50

E-posta

iletisim@kupahacamat.com

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma: 9:00 - 18:00

Sülük tedavisi tıbbi sülükler kullanılarak yapılan bir tedavi şeklidir. Geleneksel tıpta çok eski çağlardan beri sülükler yara tedavisinde kullanılmıştır. Bununla birlikte çeşitli hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar alınmıştır. Günümüzde sülük tedavisi birçok rahatsızlıkta kullanılmaktadır.

Sülükler kan emerken aynı zamanda dokuya, içerisinde birçok biyoaktif maddenin bulunduğu bir salgıyı bırakırlar. Bu maddeler insan vücudunda adeta bir ilaç benzeri bir etki oluşturur. Sülük tedavisinde ilk ısırıkta hafif ağrı hissedilir sonra sülük salgısı anestezik içerdiğinden dolayı uygulama boyunca herhangi bir ağrı hissedilmez. Sülük tutunduğu bölgeden 5 ile 15 ml kan emmektedir. Tedavi ortalama 20 ile 60 dakika kadar sürer.

Sülüklerin Tıbbi Kullanımları

Yetişkin bir sülük tek bir beslenmede kendi vücut ağırlığının yaklaşık on katı kadar kan emebilmektedir. Sülüğün emdiği kan ortalama 5 ila 15 ml olabilmektedir. Bu nedenle tedavinin etkinliği, sülüğün emdiği kandan ziyade daha çok salgıladığı biyoaktif madde miktarı ile doğrudan ilişkilidir. Sülükler geleneksel ve tamamlayıcı tıpta birçok rahatsızlık için tedaviye destek olarak kullanılmaktadır. Sülükler, kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarında, kas‐iskelet sistemi rahatsızlıklarında, doku flepleri, replantasyon, sonrası revaskülarizasyon için, yumuşak doku yaralanmalarında, diabetes mellitus ve komplikasyonlarında, romatoid artritte ve diğer birçok rahatsızlıkta kullanılmaktadır.

Sülük Tedavisinin Faydaları

Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi uygulamalarından olan tıbbi sülük tedavisi son yıllarda giderek önem kazanmıştır. Ayrıca destek olarak birçok hastalıkta faydalı olduğugözlemlenmiştir. Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya ve ABD gibi ülkelerin azami derecede tıbbi sülük tedavisinden yararlandıkları bilinmektedir. Modern tıbbi ilaç uygulamalarına oranla sülük tedavisi daha az yan etkili ve daha düşük maliyetlidir. Çok güçlü bir antikoagulan olan hirudinin heparine göre daha etkili ve çok daha az yan etkiye sahip olduğu ortaya konmuştur. Tıbbi sülüklerin bir kez kullanıldıktan sonra tıbbi atık olarak işlem görmesi, bir hastadan diğerine bulaşabilecek hastalık olasılığını engellemektedir. Ayrıca sülük tedavisine başlamadan önce anemi riskine karşı daima kan sayımları yapılmalıdır. Sülük tedavisi yapan terapist, fazla kan kaybını önlemek için bir tedavide onikiden fazla sülük kullanmamalıdır. Tıbbi sülük tedavisi, sağlam bilimsel ilkelere dayanmaktadır ve hasta bakımının önemli ölçüde iyileştirilmesine neden olmaktadır.

Call Now Button